Posts

18 Tempat Menarik di Shah Alam untuk Jalan Makan Angin!

Image
Bandar Anggerik atau lebih di kenali sebagai Shah Alam bukan saja tempat orang Selangor mencari rezeki.

Tapi banyak tempat menarik di Shah Alam untuk tarikan pelancong.

Kami sekeluarga tinggal di Shah Alam, hujung minggu masa untuk keluarga mesti akan pergi salah satu dari tempat ini.




Tak kiralah tempat beriadah atau pun kedai makan yang sedap sedap.

Buat pelancong & pelawat yang datang melawat ke Selangor, sama ada yang tinggal menginap di rumah saudara mara, homestay atau hotel, penting untuk kita rancang masa dengan teliti.

Keluarga sebelah isteri dari Melaka suka juga mesti suka sangat datang kesini.

Saya kongsikan senarai tempat menarik supaya masa kita terisi sebaiknya.

Lebih terbaik, semua tempat ini dekat sahaja.

Saya akan mulakan list ini dari tempat yang percuma & paling berbaloi.

Dan diakhir dengan tempat yang berbayar.

Dan list ini saya tulis berdasarkan pendapat sendiri. 


Tempat Menarik Di Shah Alam Untuk Jalan Jalan Sambil Makan Angin Bersama Keluarga!
Tempat percuma di Shah…

Pakej Umrah 2018 & Cara memilih syarikat pengendali terbaik!

Image
Assalamu'alaikum Wrmbth, Alhamdulillah di beri kesempatan untuk bertemu di ruang maya ini. 

Mak dan ayah baru je pulang dari mengerjakan umrah tanah suci hari jumaat 19 Jan 2018.

Banyak cerita yang mereka kongsikan di sana untuk bekalan kami sekeluarga. Cuma kali ini saya nak kongsi cerita tentang cara memilih pakej umrah yang paling bagus.

Terutama untuk mak ayah kita yang dah tua.

Penting sangat untuk memilih pakej umrah yang betul kerana banyak masa yang terbuang begitu saja untuk perjalanan pergi dan balik dari masjidil Haram ke hotel.

Jangan salah faham tentang maksud saya diatas, memang betul berjalan ke masjid itu juga ibadat. Tetapi ibadat sendiri ada tingkatnya yang tertentu.

Bukankah solat di Masjidil Haram 100,000 kali lebih afdal dari solat di tempat lain.


Pakej Umrah 2018 & Cara memilih syarikat pengendali terbaik!Atas waktu yang singkat disana, penting untuk kita memaksimakan peluang yang ada untuk melakukan ibadat paling afdhal.

Sama macam kita merebut lailatul qadr, ki…

Cara tempah hotel online di Melaka! Harga murah & dapat diskaun tambahan.

Image
Bulan 3 ni cuti sekolah, kami sekeluarga ada cadang nak bercuti di Melaka. Tapi faham faham sajalah kan.
Melaka masa cuti sekolah memang penuh sesak dengan orang.
Jadi mesti tempah hotel lebih awal, isteri pun dah survey online di banyak laman sesawang. Dan hasil dari tinjauan kami, ada beberapa perkara kita boleh buat untuk dapat harga lebih murah.
Di bawah ini kami kongsikan pengalaman sendiri untuk rujukan di masa depan. Anda pun boleh dapat manfaat juga.


Cara tempah hotel online guna debit kad.Sama saja macam nak beli barang di kedai dan pasaraya, mula mula kita mesti bandingkan harga dan buat tinjauan di beberapa tempat.
Sekarang ni semua boleh di buat online saja.

Dan ada banyak laman web, antara laman web yang popular diinternet ialah

Booking.comHotels.comTrivagoTravelokaAgodaDan jangan terkejut kalau kita dapat rate yang berbeza untuk bilik hotel yang sama, pada masa berbeza.
Bagi percutian keluarga kami kali, ada beberapa "permintaan" khas dari isteri dan anak anak. Iaitu Du…

Hantar mak ayah pergi umrah!

Image
Selamat pagi semua, entri pertama blog ini saya buat sempena emak ayah yang berangkat ke tanah suci semalam untuk menunaikan umrah. Cara Mengerjakan Umrah Panduan Terbaik Sebelum Ke Tanah SuciSaya akan berkongsi satu bab yang tidak kurang pentingnya bagi mendapatkan ibadat umrah yang sempurna.
Ini hanya dapat dicapai dengan cara mengerjakan umrah yang betul. Melalui persiapan yang dilakukan di tanah air sebelum berangkat ke Mekah dan Madinah.
Termasuklah urusan pemilihan harga pakej kembara umrah dan kursus yang ditawarkan.
Kepada kelengkapan yang perlu dibawa kesana.