Posts

Showing posts from March, 2018

Wet World Water Park Shah Alam | Tempat Menarik Di Selangor!

Image
Cuti sekolah lepas, kami sekeluarga singgah ke wet world Shah Alam untuk beriadah. Layankan anak anak.

Maklumlah, musim panas. Lagipun kedudukan taman tema air Shah Alam ini sangat strategik.

Betul betul di dalam Taman Tasik Shah Alam. Kedudukan tempat menarik di Shah Alam memang berdekatan antara 1 sama lain. Contohnya, lokasi wet world dengan Bukit Cerakah, dalam 10 minit memandu dah sampai. Boleh baca pengalaman kami melihat flora & fauna di taman botani Shah Alam disini.

Kembali ke topik asal, kali terakhir kami melawat & mandi manda di wet world adalah 5 tahun lepas. Jadi boleh perasaan beberapa perubahan semasa lawatan 2018 ni.

Insyaallah akan kami kongsikan beserta gambar.

12 Tempat Menarik Di Melaka Waktu Malam? Cantiknya, Rugi tidur awal!

Image
Cuti sekolah dah tak lama lagi, hujung bulan mac 2018 dah bermula cuti penggal persekolahan. 
Maka ramailah manusia akan pergi bercuti & balik ke kampung masing masing. Yang pergi umrah & lain lain.
Kami pun tak ketinggalan untuk pulang ke Melaka dari Shah Alam menghadiri majlis perkahwinan saudara mara.
Hotel semua sudah di tempah online 3 bulan lebih awal, ada kami kongsikan tips dapat tempah hotel murah sebelum ini.
Melaka ada banyak tempat menarik. Tapi, yang mana satu paling best? Teruskan membaca sampai habis untuk jawapannya!
Melaka memang banyak tempat menarik, sebab tu wajib tempah homestay dan hotel awal awal. Fully booked tau.
Sambil balik kampung kali ini, nak juga pusing pusing tempat menarik di negeri bersejarah ni. Dinternet memang banyak senarai tempat best di Melaka.
Saya pun nak buat list sendiri khas untuk lokasi menarik di melaka pada waktu malam.

Sangat sesuai untuk kita yang pergi Melaka kerana menghadiri kenduri perkahwinan di siang hari.

12 Tempat menarik di Mel…